Amasya'nın Merzifon ilçesinde Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Küresel Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şebnem Akçapar ve Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Onur Ender Aslan ve Prof. Dr. Aslı Akay katıldılar. Prof. Dr. Onur Ender Aslan, kamu yönetimi alanında bilgi ve görüşlerini paylaştığı "Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kamu Yönetimi" konulu sunumuyla dikkat çekti. Prof. Dr. Aslı Akay ise "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Afet Yönetimi" başlıklı sunumuyla önemli perspektifler sundu.

İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan’ın da katıldığı panelde, Prof. Dr. Şebnem Akçapar "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Göç Olgusu" konulu sunumuyla göçün Türkiye üzerindeki etkisini ve önemini vurgulayarak etkinlikte dikkat çekti. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımı, etkinliğin çeşitli konuları ele almasına ve farklı disiplinlerden gelen önemli bilgi ve görüşlerin paylaşılmasına katkı sağladı.