Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Küresel Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (ASBU-GAUM) bünyesinde “Yurtdışındaki Türk Kökenli Vatandaşlara Yönelik Nefretin Üretimi: Kuzey Amerika Örneği” başlıklı proje, Ağustos 2021-Nisan 2022 tarihleri arasında yürütülecektir. Farklı göç tarihi ve göçmen profillerinin yanı sıra, hukuki çerçeve açısından da ayrışan iki ülke olan Kanada ve ABD’yi kapsayacak olan bu projede sosyo-ekonomik entegrasyon, ayrımcılık, ırkçılık ve İslam karşıtlığı gibi toplumsal sorunlar sosyolojik ve hukuki boyutlarıyla ele alınacaktır. Proje Yürütücüsü olarak Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve ASBÜ GAUM Müdürü Prof. Dr. Şebnem Köşer Akçapar ile Proje Yürütücü Yardımcısı olarak ASBÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Erman Eroğlu görev yapacaktır.