Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve ASBÜ Küresel Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü ile iş birliği yaparak 17-22 Temmuz tarihleri arasında "Göç ve Dirençli Kentler Uluslararası Yaz Akademisi" düzenledi. Etkinliğin açılış programında, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında göç ile ilgili araştırma projeleri geliştirilmesini öngören iş birliği protokolü de Rektörler tarafından imzalandı. Üniversiteler arası iş birliği protokollerinin imzalanmasının ardından Göç ve Dirençli Kentler Uluslararası Yaz Akademisi programı, göç ile ilgili farklı temalar çerçevesinde düzenlenen çeşitli derslerle devam etti. Prof. Dr. Şebnem Akçapar'ın verdiği derste kent hakkı, mekanın yeniden üretimi, karma göç ve göçün kentsel mekana etkisi, kent mültecileri ve dirençli şehirler konularına değinildi. Bu etkinlik, göç ve kentlerin karşılaştığı zorluklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan önemli bir platform olarak öne çıktı.